Hayallerine dokun, bloğuma dokunma.

Malumunuz blogspot digitürk bok yemesi yüzünden erişime kapatıldı. Bu özgün içeriğe sahip binlerce bloğun okunmasına engel oldu. Üzerine Digitürk aynı gün reklam yüzü değiştrerek slogan çıkardı. Hayallerine Dokun!...

Bu işte bir tezatlık söz konusu.
Olayı özetleyelim; sevgili(!) digitürk blogspotlarda maç yayını yapılıyor, biz ona çok para verdik diye mahkemeye başvurdu. Şimdi karşıdan bakılınca mantıklı gözükebilir ancak işin aslı öyle değil.
Şöyle ki; beyni olan her insan blogspot'tan yayın yapılmayacağını bilir. olay adamın birisi çıkar justin.tv'den maç yayını yapar ve yayının embed kodunu blogger'a yapıştırır, aynı youtube v.b platformlardan video koyabildiği gibi. Peki bunun için youtube'u (justin'i) mi yasaklamak gerekir yoksa paravan Blogspot'u mu ? Bizim zeki şirketlerimizden Digitürk aldı blogspot'u yasakladı. Peki neden ? Bunlar bu işi bilmiyor mu ? Önceleri derdim ki, eşşek değiller ya bilirler. Ama artık eminim ki bilmiyorlar. Bu kadar büyük salaklığı açıklamanın başka mantıklı yanı yok.

Google ne dedi peki. Yine her zaman ki gibi tınlamadı bizi. Türkiye'de yasaklanmış, boşverin kullanamsın şerefsizler. Olay bu kadar basit. Google earth yasaklandığı zamanda aynısı yapılmıştı hatırlarsınız. Google'ın umrunda bile olmadık. Yine aynı senaryo. Bizim cahil şirketimiz cahil mahkemeye dava açar. Cahil hakimimiz olayın ne olduğunu bilmeden "aa maç yayını yapıyormuş yasakla" diyerek basar mührü ve bizim Google bırakın onlar da kullanması der. İşte her şeyin özeti bu.
Youtube'u yıllarca kapalı kalaarak video izlemekten alıkonulan, Fizy'si hâlâ kapalı olan, müzik dinlemekten alıkonulan bir ülke olarak kişisel nirvanamıza ulaşarak blogger'ı yasaklayarak yazmaktan ve okumaktan alıkonulduk. Bir daha ki adım olarak internetin günah diyerek kökten kaldırılmasından korkuyorum. Olur mu olur.

Ben bu satırları neden yazdım bilmiyorum. Sadece kinimi kustum. Zaten az olan okunma sayımız(blog yazarları) iyice yok olacak ve üretenin emeğine saygı olmayacak. Her neyse, biz üretmeye devam edeceğiz ancak bizim emeklerimize bir şirket hayallerine dokun sen siktir et yazı yazma diyerek her şeyi bitirecek.
Video izlemeyin, Müzik dinlemeyin, Yazmayın, Okumayın. Hepiniz akıllı çocuklar olup orijinal albüm alın, digitürk alın.

Bu olayı en güzel Sinan Çetin yıllar önce özetlemiş aslında... Mutlu Olun Bu Bir EMİRDİR;

yasak değilken tanıdı çıkarın

Yorumlar

Serkan İnce dedi ki…
güzel yazı aynen katılıyorum -bende bir blogger kullanıcısı olarak..Ayriyetten video gerçekten çok güzel ve anlamlı

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm