Sözde South Park Sorunsalı


South Park yeni bölümleriyle yine zirve yaptığı şu günlerde yine, yeni ve yeniden kesimleri sinirlendirmeye devam ediyor.
Yazının Belirtilen Kısmına Kadar 14.Sezon için spoiler içermektedir.
En son bölümlerde Tiger Woods'a standart saldırı bölümlerinden sonra yeni kurban Facebook'tu.
Güzel bir Facebook bölümünden sonra yakın Facebook bağımlısı arkadaşlarım bile bölümü izlerken köpürmeye başladı.
Tam ülkemizin bağlısı olduğu siteye laf attı derken daha önemli bir yere parmak bastılar. Bu'da 200.Bölüm olan S14E05'ti bu bölümde T.Cumhuriyeti'nin resmi dini olan İslamiyetin peygamberi h.z Muhammed'e özel bölümdü. Bu bölümde daha önceden Muhammed'i konu aldıktan sonra aldıkları eleştiriyi eleştirmek için yapılan bir bölümdü.
Kısaca bölüm şöyle: Bizim tayfa Tom Cruise ile dalaşır ve Tom dalga geçilmekten bıktığı için eğer Muhammed'i bize verirseniz size dava açmaktan vazgeçeriz der. Bizim ekipte Muhammedi bulur ancak görünmemesi üzerinden bir çok espri yapar ve islam dünyasının gereksiz hassasiyetiyle dalgasını geçer en son bir kamyonetin içinde konuşurlar Muhammed ile ve Ayı kostümü ile ünlülülere vermek üzere götürürlerken dala geçilmeme gücünü almak için tüm dalga geçilenler toplanır v.s v.s...
Yazının Bundan Sonraki Kısmında Spoiler Bulunmamaktadır

Şimdi burada yine bi kesimin kuyruğuna basıldı gibi görülsede aslında böyle bir durum söz konusu değil. Sadece eleştirilecek nokta Ayı kostümü olabilir. Geri kalan her yerde peygamberin gözükmemesi üzerine espriler var ve dünyada hiç kimsede olmayan dalga geçilmeme gibi özelliğinden söz edilsede. Bizim toplumumuz bi yerde gazı yedimi gerisi geliyor.

Sosyal -ne kadar sosyal olduğu tartışılır- platformlarda duygu sömürücüleri fırsat bu fırsat harekete geçip gruplar kurmaya başlamışlardır. Her gördüğüm video altında Allahımıza peygamberimize küfreden Amerikan Çizgi Filmini (!) protesto edelim tarzı. Duygu sömürücüleri ve çıkar savunucuları türemiştir. Bunlara istedikleri imkanın vermememiz gerek.

Bu yazıyı sadece ve sadece onlar için yazdım en azından bir kaç kişiyi bile bilinçlendirirsek ne mutlu bize. Bu gruplar kuruluyor. Sözde dinimizi koruyalım adında insanları topluyor aylar sonra reklamlar geliyor arkadaşlar allahınız peygamberiniz için şu sayfaya üye olun tarzında mesajlar gelmeye başlıyor. Kanmayın, Aldanmayın....

Gaza gelen basında durmadı tabi birisi gazı verdimi bunlarda halkn duygularını kullanmak için böyle atlıyor işte bi kaç haber örneği:  
CNN TURK
MİLLİYET
Yeni Şafak

Yorumlar

SirEvo dedi ki…
200. bölümde anlatılacak konu mu kalmadı da böylesine mühim bir ismi dalga konusu ediyorlar. Bi uzasınlar...
Kamil Akar dedi ki…
Anccak biliyorsun ki bu South Park ve olayı bu.
SirEvo dedi ki…
O South Park'ın olayını yerim ben. Hadlerini aşmayacaklar. Gitsinler Britneyle MJ'yle dalga geçsinler, HZ. Muhammed'le değil. Onların ne haddine ya?
Adsız dedi ki…
Şimdi bunu yazdığım için kızabilirsiniz, haklısınız da, herkesin dini kendine ve kimsenin başkasının dinine laf etmeye veya onunla alay etmeye hakkı yok; ancak bahsettiğimiz yapım “South Park” olunca açıkçası ana karakteri ekranın ortasında durup izleyici olarak bana küfür etse bile alınmam, çünkü onların üslubu bu. Ayrıca “South Park” sırf bizim dinimizle ya da peygamberimizle dalga geçmiyor, senelerdir kendi dinleriyle ve saçma buldukları pek çok şeyle dalga geçiyor. Yani bunu “Amerikan yapımı, Türklerin dinine küfür ediyor” şeklinde yorumlamak biraz aşırı tepki gibi geliyor bana.
Kamil Akar dedi ki…
@SirEvo south park zaten bu yüzden sevilmiyor mu ? Yılardır kendi dinleri dahil herkesle her saçmalıkla dalga geçmesiyle ?

@adsız(Nihatsın sanırım) Aynen katılıyorum tepkiler biraz aşırı SP'nin dalga geçmediği kişi ve olay yok.
SirEvo dedi ki…
South Park'ın temasını, karakterlerini, işleyişini, konularını ben de biliyorum. Ama onlarla dalga geçip geçmemesi umurumda değil açıkçası. Hz. Muhammed'i buna alet etmeleri acı. Ve bunun savunulması daha da acı. Uzatmaya gerek yok. İyi pazarlar.
Adsız dedi ki…
"Bu dizide 14 sezondur Hz. İsa var. Halktan biri olarak. Hz. Musa var. Ve bu dizinin Hz. Muhammed’i konu alan 3. bölümü. Bölümde de bütün din liderlerinin gösterilmesi yasak değilken sadece Hz. Muhammed’in gösterilmesinin yasak oluşunun eleştirisi var. Şimdi bunda ne var? Onura dokunacak hiçbir şey yoktu bölümde."
Kamil Akar dedi ki…
Bencede uzatmanın anlamı yok. Anlaşılan herkes farklı algılamış
Adsız dedi ki…
T. Cumhuriyeti'nin resmi dini olan İslamiyetin...

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini falan yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, bütün dinlere, inançlara ya da inançsızlıklara eşit mesafede laik bir devlettir.

Ayrıca o SirEvo'nun olayını yerim ben. Haddini aşmayacak. Kaldıramıyorsa gitsin Fettoş, Cübbeli vb. hocasını izlesin, South Park'ı değil. Senin ne haddine ya?
apabos dedi ki…
öyle çok inançlı biri sayılmam, dinin dogma olarak kabul edilmesindense eleştirilmesi, sorgulanması taraftarıyım ama south park bazen gerçekten de ipin ucunu kaçırıyor. eleştiriden çok ateizm propagandası üzerinden gidiyor. ve insanları din üzerinden ayrışmaya sürükleyecek bir biçimde yapıyor bunu. açıkçası dindar yobazla ateist yobaz arasında bir fark göremiyorum ben. ikisi de karşıt inanca her türlü hakareti etme hakkını kendinde bulurken kendi inancına gelince kutsalıma dokunma!..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm