63. Emmy Ödülleri Tahminler / Beklentiler



Her sene geleneksel olarak sezon sonu değerlendirmesiyle birlikte kaleme döktüğüm emmy yazısı için zaman gelmişti. Bu sezonun farkı ise sezon sonu değil sezon başı bu yazıyı yazmak oldu. İş hayatım başladığından bu yana blog ve diğer hobilerime pek zaman ayıramaz oldum ancak yarın yapılacak emmy öncesi yazı yazmazsam kendimi suçlu hissederdim.

Her zaman ki gibi kapsamlı bir yazı olmayacak kesinlikle zira yine uykusuz gözlerle ekrana bakmaktayım, yazıyı tamamlayıp 3-5 bölüm dizi izleyip yatağa gömülme planları yapıyorum.

Bir şov olmaktan çıkıp başlı başına bir endüstri olan televizyon dünyasının en görkemli ödüllerinin verileceği gecedir emmy ödül töreni gecesi. Milyarlarca doların yatırıldığı, bütün sezon emeklerin harcandığı bir sektörde başarılı olanların başarısının ödüllendirildiği bir gece.

Dizi dünyası bu sezon tahminimden daha hareketli oldu, dizi iptallerinin en az olduğu aynı oranda da yeni dizilerin başarılı olduğu bir sezondu. Özellikle kablolu kanalların hemen hemen her dizisi ayrı bir olaydı.

İşte böyle bir sezonda büyük rekabetlerin yaşanacağı bir emmy gecesi bizleri bekliyor ve ben de yavaştan tahminlerimi açıklayayım ki adet yerini bulsun.

İki ana gruptan oluşacak adaylar, bunlar tabii ki komedi ve drama. Aslında burada "komedi hariç her dizi dramadır" mantığından kurtulmak gerekiyor ama böyle gelmiş böyle gidecek diyerek devam ediyorum.

Drama ile başlamak istiyorum, aslında sezon benim için komedilerin ağırlıkta olduğu bir sezon olsa da dramalar ağır başlardır diyerek başlıyorum.

İşte drama ödül dalları;
En iyi drama dizisi,
Drama dizilerinde en iyi erkek oyuncu,
Drama dizilerinde en iyi kadın oyuncu,
Drama dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu,
Drama dizilerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu,
Drama dizilerinde en iyi konuk erkek oyuncu,
Drama dizilerinde en iyi konuk kadın oyuncu.


İşte dallarımız bunlar ve işte adaylarımız:
En iyi drama dizisi
Boardwalk Empire  • HBO 
Dexter  • Showtime
Friday Night Lights • DirecTV

Game of Thrones • HBO
The Good Wife • CBS
Mad Men • AMC

Yıllarca Man Men yavşaklığının son bulmasını dileriz bu dalda ama her sene inadına ödül alır mad men. Tabii ki çok başarılı bir yapım ama bu kadar ödül almasına ve bu kadar yanlı davranılmasın karşıyım. Bu sene yine Mad Men sürprizini saymazsak en büyük iki aday iki Hbo dizisi Boardwalk Empire ve Game of Thrones. 
Boardwalk Empire sezonun ilk yarısında yayına başladı ve Golden Globe dahil tüm ödülleri süpürdü ama Game of Thrones ise sezonun ikinci yarısı başlayıp amerika dahil tüm düyada büyük bir hayran kitlesine sahip  oldu ve ses getirdi. Böyle bir ortamda henüz ilk sezonunda ki G.O.T. ödül alacağını düşünmüyorum. Bence bu sene ki ödül Boardwalk Empire'a gidecek. Tabi bana sorsanız Game of Thrones derim. 
Yani favorim Boardwalk Empire, gönlümden geçen(istediğim): Game of Thrones.
Diğer dizilerden bahsetmezsek ayıp olur. Dexter zaten bir efsane ve harika bir sezon atlattı ama bu saydığım iki dizinin yanında popüleritesi yetmez. Zira dex biraz daha anti kahraman ve herkesin sevip izleyebileceği bir karakter değil. The Good Wife ise sezonun ulusal kannallardaki en iyi drama dizisi ama kablo kanalları ve onun dizileriyle baş etmesi imkansız.

Drama dizilerinde en iyi erkek oyuncu,
Steve Buscemi • (Boardwalk Empire - Enoch 'Nucky' Thompson)
Michael C. Hall • (Dexter - Dexter)
Kyle Chandler • (Friday Night Lights - Eric Taylor)
Hugh Laurie • (House MD - House)
Timothy Olyphant • (Justified - Raylan Givens)
Jon Hamm • (Mad Men – Don Draper)
Bu dalda en büyük adayım ve kesin favorim Steve Buscemi. Boardwalk Empire'da  Nucky Thompson karakterine öyle bir hayat verdi ki resmen o dönemleri kendisiyle beraberce yaşadık. Sanki Nuck 2011 yılında yaşamıyor da o yılların adamıymış hissiyatını bizlere yansıttı. Bence kesinlikle senenin en iyi oyunculuğu ve bu ödülü elini kolunu sallayarak almalı.
Michael C. Hall geçen sene bu ödülü aldığı için artık yeter, biliyoruz zaten sen kralsın bırak başkaları alsın demek istiyorum. Ha alırsa neden aldı denir mi ? tabii ki denmez. Yine harika bir sezon geçirdi ama bırak Nucky alsın.
Hugh Laurie'ye ise artık acıyorum, adam yıllardır aynı dalda aday ve hiç hak ettiği ödülü alamıyor. Evet rakipleri çok güçlü ama bu adam ne zaman alacak bunu yahu ? Bence bu sene de alamazsa seneye töreni boykot falan etsin. Ben olsam öyle yapardım. Yine yazık olacak Hugh reyise.
Jon Hamm ise yine tamam iyi hoş ama yeter dediklerimden. Bu sene Mad Men'e bir ödül gitmesine bile tahammülüm yok.
Friday Night Lights ve Justified dizilerini düzenli izlemediğim için yorum yapmayacağım ama kendileri orada ayıp olmasın diye durdukları çok belli.

Drama dizilerinde en iyi kadın oyuncu
Kathy Bates (Harry’s Law)
Mireille Enos (The Killing)
Connie Britton (Friday Night Lights)
Julianna Margulies (The Good Wife )
Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit)
Elisabeth Moss (Mad Men)
En az yorumum olan dal bu dal sanırım. Elisabeth Moss ve Julianna Margulies yarışacak gidi duruyor ancak bir Mireille Enos sürprizi çıkabilir zira kendisi üstün bir sıçrama yaptı. Hani keşke en iyi çıkış yapan(en iyi çıkış yapan ne la ?) oyuncu ödülü olsa kesin kendisine giderdi ama Julianna Margulies harika geçen sezonu için ödülü sonuna kadar hak ediyor. Yine Mad Men yavşaklığı olmazsa Julianna Margulies ödülü alacaktır. Favorim kendisidir.


Drama dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu
Peter Dinklage (Game of Thrones)
Josh Charles (The Good Wife)
Alan Cumming (The Good Wife)
Walton Goggins (Justified)
John Slattery (Mad Men)
Andre Braugher (Men Of A Certain Age)
Peter Dinklage'in bu dalda aday olmasını açıkçası bekliyordum zira üstün bir performans sergileyip tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı. Ben de kendisini büyü hayranlarından birisi olarak ödülü almasını isteyenlerdenim. Ancak ödüle yakın gördüğüm isim ise Andre Braugher. House'dan  Dr. Darryl Nolan olarak hatırladığımız oyuncu Tnt'den büyük sıçrama yapan dizinin en iyi oyuncularından birisi oldu ve ödüle en yakın isim. Ancak yine Mad Men sürprizine açık olalım diyorum.

Drama dizilerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu
Kelly Macdonald (Boardwalk Empire)
Margo Martindale (Justified)
Archie Panjabi (The Good Wife)
Christine Baranski (The Good Wife)
Christina Hendricks (Mad Men)
Michelle Forbes (The Killing)
Büyük bir rekabetin yaşanacağı bir diğer dal. Bence kesinlikle Kelly Macdonald'a gitmesi gerekmekte ancak Justified'de ki üstün oyunculuğu işe Margo Martindale en büyük rakip. Bu dalda bu ikili arasından birisinin kazanacağına kesin gözüyle bakıyorum.

Adayları vermeden geçeceğim iki dal ve kazanan tahminim:

Drama dizilerinde en iyi konuk erkek oyuncu: Burası da kesin dallardan birisi. Michael j. Fox'un ultra eğlenceli karakteri bu ödülü sabaha kadar alır.
Drama dizilerinde en iyi konuk kadın oyuncu: Kesinlikle alması gereken isim Julia Stiles. (Almazsa çocuğumu keserim) 


Veee geçelim komediye. Uzmanlığımın daha iyi olduğu bölüm diyebilirim. Zira aralarında izlemediğim dizi çok çok az. Bu bölümde hatasız gitmek istiyorum, yani tahminlerim %100 tutmalı. Ve başlayalım. 

İşte bu bölümde ki dallar;

En iyi komedi dizisi,
Komedi dizilerinde en iyi erkek oyuncu,
Komedi dizilerinde en iyi kadın oyuncu,
Komedi dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu,
Komedi dizilerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu,
Komedi dizilerinde en iyi konuk erkek oyuncu,
Komedi dizilerinde en iyi konuk kadın oyuncu.

En iyi komedi dizisi;

The Big Bang Theory • CBS
Glee • FOX
Modern Family • ABC
Parks and Recreation • NBC
The Office • NBC
30 Rock • NBC
İşte kesinlikle seçim yapamadığım dal. Öncelikle Glee'nin burada olması büyük haksızlık. Çünkü tam anlamıyla komedi olmayan (müzikal) bu dizi diğer komedileri şansına en gel oluyor. Öncelikle ödülü kesinlikle  Glee hak ediyor, ancak onu komedi dışı sayarsak Modern Family ödülün en yakın ismi. Yani bu sene de ödül Glee ve Modern Family arasında gidip gelecek. Amerikan halkına göre ise ödülü yakın taraf Glee. 
30 Rock bence gelmiş geçmiş en iyi dizilerden ama modern family yanından komedi unsuru daha az, daha doğrusu tarzı farklı. Komedi dalındaysak biraz MF yanında sönük kalıyor. The big bang theory'yi ise söylemeye gerek yok. Bütün sezon her bölümde harikalar yaratan bir ekip vardı, ancak yine bir Modern Family olmadığı için ödüle uzak diye düşünüyorum ancak ödülü alacağını düşünenler az değil. The Office ise yaşadığı çalkantılı dönemde bile güzel bir sezon geçirdi ancak asla ödülü kapacak kadar iyi değildi bu sezeon. Parks and Recreation ise aralarında tamamen takip etmekediğim tek dizi. Ve bence ödüle uzak.
Özetlemek gerekirse; Glee ile Modern Family yarışır ancak eğer komedi dalındaysak ödülü kesinlikle Modern Family almalı.


Komedi dizilerinde en iyi erkek oyuncu


Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Louis C.K. (Louie)
Johnny Galecki (The Big Bang Theory)
Matt LeBlanc (Episodes)
Steve Carell (The Offiice)
Alec Baldwin (30 Rock)
Ödülü verecek heyetten ben olsaydım kesinlike tercihim Matt LeBlanc olurdu. Ancak Episodes dizisi genel olarak çok iyi olsa da big bang theory, 30rock gibi dizilerin popülerlik seviyesine ulaşamaz. O yüzden ödül bu sene de Jim Parsons'a gider. Ha hak etti mi ? Evet etti. Ancak bana bıraksalar joey'e aman pardon Matt LeBlanc'a verirdim :)

Komedi dizilerinde en iyi kadın oyuncu,
Laura Linney (The Big C)
Melissa McCarthy (Mike & Molly)
Edie Falco (Nurse Jackie)
Amy Poehler (Parks And Recreation)
Tina Fey (30 Rock)
Martha Plimpton (Raising Hope)

Al bir de buradan yak. Hangisi alsa neden aldı demem ama aralarında tercih yapamıyorum. Bir kere Big C'nin durumu yine Glee gibi. Bu dizi bu dalda olmamalı kesinlikle. Golden Globe'u aldı ve belki burada da en büyük adaylardan ama komedinin azlığı bu dizinin burada olmaması gerektiğine işaret ediyor. Melissa & Joey'in yıldızı Melissa ise benim kişisel olarak Gilmore Girls'ten hastası olduğum bir isim olsa da burada ödüle uzanacağına ihtimal vermiyorum. Edie Falco ise tam bir efsane artık. Jackie ile ödüle en yakın isimlerden. Tina Fey bireysel olarak en sevdiğim aktristlerden birisi, her dalda aday olsa her dalda almasını isterim ama artık yıllardır aday olmasının ve ödüllere boğulmanın verdiği rahatlıkla yüce konseyimiz tina'ya yeniden vermeyecektir. 
Ve işte benim bu sezon ki favorim Martha Plimpton. Kesinlikle bu dalda ödülü alması gereken isim. Yani bu biraz Glee - Modern Family gibi. Burada olay komediyse ödülü Martha almalı, ama yok ödül en iyi oyuncuysa Laura almalı. Artık söz yüce konseyde. *:swh

Komedi dizilerinde en iyi yardımcı erkek oyuncu
Chris Colfer (Glee)
Ty Burrell (Modern Family)
Jesse Tyler Ferguson (Modern Family)
Eric Stonestreet (Modern Family)
Ed O’Neill (Modern Family)
Jon Cryer (Two And A Half Men)

Öncelikle altı adayı olan dalda Modern Family'den dört aday olması çok sevindirici bir durum. Emekler karşılık bulmuş demek ki. İstatistiksel olarak bakarsak ödül %75 Modern Family'de ama bence bu ödüle en yakın isim Chris Colfer. Yani Glee'ye birden fazla ödül gideceği kesin. Eğer en iyi diziyi vermezlerse -ki modern family gerçeği var- bu dalda kesin bir jest yapıp ödülü Chris'e verirler. Glee'de ödül almayıp hak eden bir isim Chris ve bence alırsa hakkıyla almış olur. Benim jest benzetmem küçük hesaplar peşinde koşan seçici kurula. MF tayfasında Chris'e en yakın isimler ise Ty ve Ed. Tamam gay çiftimiz çok şirin ama tecrübe ve kahkaha oranı yaptığımızda bu ikili ön plana çıkıyor. Jon Cryer'a gelince, kendisini çok severim ama neden aday gösterildiğini anlamadım. Tamam Charlie Sheen dizinde ayrıldı falan ama geçen sezon ki performansa göre en iyi erkekte Charlie'yi aday göstermeyip yardımcıda Jon'u göstermek haksızlık gibi. Ancak piyasada ki en iyi yardımcı komedi oyuncusu kim dense tam 8 sezondur Jon Cryer gelir bu da bir gerçek.
Özet: MF tayfasından birisine gitsin be şu ödül.


Komedi dizilerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu
Jane Lynch (Glee)
Julie Bowen (Modern Family)
Sofia Vergara (Modern Family)
Kristen Wiig (Saturday Night Live)
Jane Krakowski (30 Rock)
Betty White (Hot in Cleveland)
Sanırım sonucu belli bir dal. Jane Lynch sunucusu olduğu gecede ödülü çok rahat alır. Ancak yine MF ekibinden iki kadın oyuncunun da aday olması yine sevindirici bir durum. Dizide başrol olmaması bu durumu doğuruyor işte. Eğer Sofia veya Kristen ayrı dallarda olsa ödüllere daha yakın olabilirlerdi ama kısfet artık. 
Jane Krakowski'nin ödüle aday olması ise bence şaşırtıcı bir durum. Sanırım boşuk doldurmak istediler. Betty ise Hot in Cleveland'da başarılı olsa da dizi ve Betty Tvland kanalından kaybediyor bence. Eğer dizi başka kanalda olsaydı şimdi en fovori aday olabilirdi ancak oyunculuğu ile buralarda olması bile çok iyi. Ayrıca bir sürpriz olabilir mi ki ?
Not: Yahu bu dalda Phyllis Somerville olması gerekmiyor mu ? Sezonun en etkili ismiydi, e madem Big C komedi dalında peki sorarım yardımcı kadın oyuncu dalında Phyllis Somerville neden yok ?


Yine yorumsu iki küçük dal;
Komedi dizilerinde en iyi konuk erkek oyuncu: 30Rock'a ödül gidecekse bu burada olmalı Matt Damon ödülü hak eden isim.
Komedi dizilerinde en iyi konuk kadın oyuncu: Bu sezon Glee'de görmekten en çok zevk aldığım isim
Gwyneth Paltrow'du,  kendisi kesinlikle ödüle en yakın isim.

Ve Son Bir Dal;
En iyi mini dizi/televizyon filmi;

En iyi mini dizi/televizyon filmi
Cinema Verite • HBO
Downton Abbey • PBS
The Kennedys • ReelzChannel
Mildred Pierce • HBO
The Pillars of the Earth • Starz
Too Big To Fail • HBO
Bu dalın galibi çok açık ara belli. Mildred Pierce bence senenin en iyi yapımıydı, hatta bunu abartabiliriz. Mildred Pierce senenin uzun metrajlı dizilerinden bile daha iyi bir yapımdı. Kate Winslet'ın ilk televizyon denemesi bu gece alacağı ödüllerle taçlanacak gibi. 




Kısa geçeceğim desem de kendimi tutamayıp uzattım sanırım yine. Bir seneyi daha böyle noktalayıp hemen yeni sezona geçiyoruz. Önümüzdeki hafta dizilerin dönüş yaptığı hafta olacak. Bu yüzden artık daha aktif bir blog ile karşınıza arz-ı endam edeceğim. Eğer bu yazıyı sıkılmadan buraya kadar okuduysanız tebrik ediyorum.

Umarım tahminlerim tutar ve yeni sezona dinamik girerim. Ve son temenni umarım bol bol Modern Family ödül alır :) 

Esen kalın.


Yorumlar

Kiwi dedi ki…
Ben ce en komik erkekJim Parsons (The Big Bang Theory)
apabos dedi ki…
modern family iyi hoş da bir the office değil, olamaz da. mf'nin bazı bölümleri vasatın altındayken the office steve carell'in ayrılmasından sonra bile çizgisini bozmadı. ve steve carell'in bir daha ödül alma şansı olmadığını düşünürsek bu ödül kesinlikle onun hakkıydı. mad men'i izlemediğim pek birşey diyemeyeceğim ama her sene ödül alması bana danışıklı dövüş gibi geliyor. bu arada geçen sene michael c. hall değil bryan cranston ödül aldı diye biliyorum o yüzden bu sene gönlüm michael c. hall'den yanaydı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm