Ülkemin Futbol Cahilleriyle Bir Derbi Daha

Türkiye’nin tartışmasız en büyük iki takımı yine karşı karşıya. Ancak işler her zamankinden biraz daha farklı. Bu ezeli rekabetin zayıf olduğu anlamına gelmiyor tabii ki ancak Galatasaray’ın durumu malumunuz.
Galatasaray gelmiş geçmiş en kötü sezonunu geçiriyor, öne geçtiği maçları bir bir kaybediyor. En son kaybedilen Belediye ve Ankaragücü maçlarından sonra kişisel olarak var olan yönetim ve teknik kadrodan ümidimi kesmiş bulunmaktayım.
Bu Galatasaray’ın bulunduğu durum gerçek Galatasaraylıları etkilemiyor ve kendimi bildim bileli sevdiğim, desteklediğim şekilde desteklemeye devam ediyor. Böyle de olmalı.
Şimdi bu postun amacına geliyorum yavaştan, öyle uzun uzun derbi veya Galatasaray’ın durumunu tartışmayacağım, benim sorunum iyi gün taraftarlarıyla. Bu Galatasaray olur, Fenerbahçe olur, Beşiktaş olur. Hepimizin içinde bulunan çürük elmalardan basediyorum.
Bu derbiyi Türk Telekom Arena’da seyretmek için çok çabaladım ama kişisel sebepler bunu izin vermedi ve bu sefer televizyon başından bu maceraya tanıklık edeceğiz. Ancak televizyon başından önce sosyal medyada ağzı(klavyesi) olan konuşacak ve ben kedimce iyi bir Galatasaray’lı olarak bunlara yanıt vermek zorunda hissedeceğim kendimi. Bundan önceki çok derbide, maçta veya genel ortamda çok insanın kalbini kırıp, küstürdüğüm için bu sefer farklı bir davranış şekili sergilemek istiyorum. Türkiye’nin en büyük takımı Galatasaray bunda hem fikiriz. Büyüklük eşittir kupa denklemi kurarak bu sonuca rahatça ulaşabilirsiniz. Aynı ispanya’da en büyüğün Real Madrid olduğu gibi. Bu gerçeklerle yine kişiselerin kalbini kırmak istemediğim için derbi hakkında sadece öncesinde ve sonrasından birer post ile geçip twitter, sözlük, facebook v.d. platformlarda kimseyle bireysel tartışmalara girmeyeceğim.
Galatasaray bu maçı kazanabilir veya puan kaybedebilir. Bunlar futbolun içinde var olan sonuçlar. Ancak futboldan bi haber insanların Galatasaray üzerinden prim yapmak istemeleri çocukça ve ciddiye alınmayacak cinsten. Futbol her zaman siyaset gibidir. Ben geçen sene Bursaspor’un yerine Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istemem bu tezin en güzel örneği. Şimdi Galatasaray kötü durumda, Fenerbahçe belki çok rahat bir oyun çıkaracak, ama bu demek olmuyor ki Galatasaray bu malubiyetle var olan gücüden güç kaybedecek. Asla! Galatasaray bu ülkenin en büyük futbol klübüdür ve olmaya devam edecektir.
Velhasıl kelam. Hiçbir futbol cahiline bu iki günlük süreçte bir şeyler anlatmaya çalışmayacağım. Bu yazı derbi ve çakma taraftarlar hakkında son sözümdür.
Maça gelelim, maçı tabii ki konuşacağız. Bir Ankaragücü – Galatasaray maçını nasıl konuştuysak bunu da konuşacağız. Galatasaray küme düşse ve Bank Asya Liginde ortalarda oynasa da bu ülkenin gündemini her zaman Galatasaray belirler ve biz yine Galatasaray konuşuruz. İşte yine bir futbol karşılaşması ve yine konuşuyoruz.
Hagi geçen maç “bir maç nasıl kaybedilir” dersi verdi. Orta sahayı güçlendireceğim diye BAM(barış-ayhan-mustafa) üçlüsünü bir araya getirip orta sahasız bir takım yarattı ve Ankaragücü rahat bir geri dönüş yaptı. Şimdi eğer Hagi yine bir fantezi düşünmezse Galatasaray ideal  11’i ve Kewell-Baros ikilisi ile çıkarsa bir ihtimal bu maçı kazanır. Yoksa formunun zirvesindeki Fenerbahçe takımını yenmek zor.
Kadrodaki oyuncuların kalitesi açısından çok fark yok aslında. Tek tek inceliyorum Fenerbahçe’nin üstün olduğu konu savunmada ki lugano ve ortasahadaki alex faktörü. Diğer mevkilerde tek tek bakarsanız. Selçuk Şahin-Baroni-Mehmet Topuz üçlüsünün Yekta-Culio-Cana üçlüsünden bir artısını göremezsiniz. Hücüm hattında da Baros-Kewell-Arda üçlüsü ile Alex-Dia-Niang’dan çok çok kötü veya iyi diyemem. Diyebileceğim tek bir şey ise Alex’in tam Türkiye oyuncusu olduğu ve artık bu ülke futbolunu çok iyi bildiği. Ayrıca her sene sezonun belli bir yerinde yakaladığı formu bu sene bu aralıkta yakaladı ve bu yüksek form ile karşımıza çıkacak.
Fazla fark yok kalite açısından dedim. Ama daha önce de Fenerbahçe’yi devirmek zor dedim. Bunlar tabii ki çelişki değil. Fenerbahçe’nin bizden bariz üstün olduğu konu: Özgüven. Galatasaray eğer şuan şampiyonluk yarışında olsaydı bu kadro ile her şey çok farklı olurdu.
Belediye ve Karabük maçlarında gördük. Takım topu alıp kale önüne kadar götürüyor ancak olmayan özgüven yüzünden son vuruşu kimse yapmıyor. Bu Ankaragücü maçını kaybedilmesiyle moral bozukluğu ile inanılmaz bir dezavantaj getirecektir.
Bu sebeplerden dolayı maçın ağırlığını Fenerbahçe’den yana olduğunu düşünüyorum. Ancak tabii ki kazanmayı canı gönülden istiyorum.
Son sözüm yine postun amacı futbol cahillerine;
 ben babadan Fenerbahçeliyim diyen. Maç skorlarını Fatma gülün suçu ne ? izlerken yukarıdan takip edip, Galatasaray maçı öncesi, sonrası ve olası galibiyette. “Biz çok süperiz, her zaman yeneriz yeææ” gibi iyi gün çığlıkları atan gerizekalılar. Sizlerin taraftarlığınızı gördük, merak etmeyin. En basit iki örneği are you player ve yanan stad diyorum başka bir şey demiyorum. Siz iyi günde takımınızı destekleyin, attığı gollerle klavye kabadayılığı yapın. Kötü günde ise stad yakıp futbolcu dövmeye devam edersiniz.  Olayı siz-biz durumuna getirmek istiyorum ancak biliyorum ki bu satılara bire bir uyacak insanlara tanıklık edeceğim bu iki günde. Siz bunları yaparken biz Galatasaray’ı her durumunda desteklemeye devam edeceğiz.Hiç bir zaman bu aşkı yaşayamayacaksınız.
Gerçekten futboldan anlayan ve neyin ne olduğunu bilen ve kötü günde takımının yanında olan Fenerbahçe’li dostları tenzih ederek yazımı noktalıyorum… Güzel oyun, güzel  futbol ve iyi oynayanın kazanamasını temenni ediyorum.

Ha söylemezsem bir yanım eksik olacak. Cimbombom’un adıyla öğrendim ben sevmeyi, sikeyim senin uğrunda Ölmeyeni…

Yorumlar

ismail dedi ki…
Bir Fenerbahceli olarak boyle bir yazi icin sizi tebrik ediyorum. Gercekten iyi gun dostu olan taraftar siktirsin gitsin, takimlarina yarardan cok zarar veriyorlar, ayrica fenerbahcesiz bir ligin nasil zevki olmayacaksa, galatasaraysiz bir ligin de o derece zevki olmayacaktir. en basitinden su anda galatasarayin herhangi bir iddiasi olmamasina karsin ligdeki fenerbahce karsilasmasi bile gundemi belirleyebiliyor. herkes bunun farkina varmali.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm