Avatar:The Last Airbender



Uzun süre önce dikkatimi çeken bir anime olan Avatar'ın sinemaya uyarlanmasını bilmeyeniniz yoktur. 2009'da serinin finali yapıldıktan sonra 2010'da filmin vizyona gireceği açıklandı o günden bu yana avatar'ın özellikle James Cameron'ın Avatar'ı ile popülerliğine biraz daha katarak gitti ve işte o beklenen gün geldi çattı. Amerika'da 2 Haziran'da vizyona giren film Türkiye'de 23 Haziranda 3 Boyutlu olarak vizyona girecek.

Bu film özellikle serinin animesini izleyenler için daha da çok anlam ifade ediyor. Bende seriye sahip olsamda bir türlü sonunu getiremeyenlerdenim, ama baktım ki film yaklaşıyor, izlememek ayıp olur dedim ve başladım izlemeye.
Kurgu ve konu olarak kesinlikle sadece anime olarak kalmaması gereken bir yapım olan Avatar bu film ile hak ettiği değeri alacak gibi.




Amerika'da vizyona girmesiyle tepkileri biraz araştırdım ve devam filmi değil animedekilerin sinemaya aktarımı yorumlarıyla karşılaştım ve biraz beklentilerim düştü diyebilirim. Aslında filmin Camrip'ler düştü torrentlere ama bu filmi sinemada izlemek şart olduğu için kesinlikle tavsiye etmem ayrıca 3 boyutlu olduğunu da unutmayalım.

Şöyle genel olarak oyuncu kadrosuna bakarsak özellikle gelecek vaat eden yetenekli, genç oyuncular var kadroda. The Last Airbender olarak bilinen Aang karakterini ilk oyunculuk deneyimlerinden birini yaşayacak olan Noah Ringer canlandıracak.
Sulara hükmeden kardeşler olarak bilinen Katara ve Sokka rollerini ise Nicole Peltz ve Jackson Rathbone canlandıracak.
Prince Zuko Karakterinde ise yakından tanıdığımız bir ismi göreceğiz o da 2009'un oscar'a boğulan filmi Slumdog Millionaire 'de başrolü oynayan Dev Patel. Diğer isimleri ise şöyle;













Shaun Toub ... Uncle Iroh

Aasif Mandvi ... Commander Zhao

Cliff Curtis ... Fire Lord Ozai

Seychelle Gabriel ... Princess Yue

Katharine Houghton ... Katara's Grandma

Francis Guinan ... Master Pakku

Damon Gupton ... Monk Gyatso

Summer Bishil ... Azula




                    M. Night Shyamalan                                                                                                       James Cameron                        


Film ismi ile çok gündeme geldi, Avatar'ı bilmeyeniniz yoktur. James Cameron'un gişe rekorlarını alt üst eden oscarlı yapımı Avatar ile The Last Airbender yapımcısı M. Night Shyamalan isim konusunda adeta birbirlerine girdi ama tabiiki kazanan yasal hakları elinde bulunduran James Cameron oldu. Olayın özeti şöyle;
James Cameron daha Avatar animes ortada yokken çıkaracağı film olan Avatar'ın tüm isim haklarını eline aldı ve Avatar animesi patlayıp film yapılmaya karar verilince bu iki yapımcı filmlerine Avatar isminin vermek için çaba sarfetti. Özellikle Shyamalan  serinin devam filmi olduğu için isim değişikliği büyük kayıp olacak diye düşündü ve Avatar ismini kullanabilmek için Cameron dahil herkese başvurdu ama Cameron filminin üzerinden prim yapılmasına izin vermediği gibi filmin hiç bir yerinde Avatar isminin geçmesine izin vermedi.
Öyleki öncelerde Avatar:The Last Airbender ismiyle geçen film Cameron'un bu girişiminden sonra sadece "The Last Airbender" olmak zorunda kaldı.


Animeyi izlemeyenler ve film hakkında hiç görüşü olmayanlar için konusunu özet geçecek olursak; "Hava, Su, Toprak, Ateş... Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülkedir. Ateş Ülkesi’nin diğerlerine karşı vahşice bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir. Koskoca bir yüzyıl geçtiği halde bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi bile yoktur. Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisini temel alan “The Last Airbender”, Aang’ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümüdür." 




 


23 Haziran günü sinemalarımız da vizyonda olacak filmi ben şimdiden merakla beklediğim gibi sizler ede tek tek öneriyorum, belki film kötü olacak belki bekleneni veremeyecek ama bu sağlam konu yapısını sinemada 3 boyutlu olarak izleme fırsatını kaçırmayın diyorum benden söylemesi. Fragmanı'da verir şimdilik huzurlarınızdan ayrılırım.























































Yorumlar

Surrealist Adam dedi ki…
İzleme fırsatım olmadı, dediğine göre pek izlemeye değmeyecek gibi. Gene de izleyin ve sonra değerlendirin derim ben.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm