CBS ve NBC'den Onaylar ve İptale Giden Diziler


Sezon ilerledikçe dizilerin kaderleri de belli olmaya başlıyor, bu sezon belli bir boşta kalan kitle var, bu bariz bir gerçek. Bu nedenle çoğu yeni dizi kanallarını memnun eden reytingler aldı.
Özellikle CBS her zaman olduğu gibi yeni dizilerinde de hemen hemen fire vermedi.
İşte CBS ve NBC'nin onayladığı diziler;




Mike & Molly: Pazartesi geceleri Two And a Half Men ardından yayına giren Mike & Molly bir Chuck Lorre yapımı, dizi ilk bölümlerde az reyting toplasa da zamanla kendisine çok iyi bir kitle yakaladı. Ayrıca bölümlerinde kalitesi her bölüm artması son hafta 3.5 oranında bir izleyiciye ulaşmasını sağladı. Böylece dizimiz 1. Sezon onayını aldı.

Hawaii Five-0: Uyarlama bir polisiye dizisi, aslında beklenenden fazla reyting aldı, ilk bölümlerde pek bir ilgi görmese de CBS farkını ortaya koyup son bölümlerde diziyi yukarı taşımayı bildi ve 1.sezon onayını aldı.

The Defenders: CBS'nin çarşamba günleri son kuşakta yayınlanan dizisi. Aslında benim tahminim doğrultusunda gidiyor dizi, 2.5 oranlarında dolaşıyor, belki saati için iyi bir oran ve CBS'nin dizilerine sahip çıktığını hepimiz biliriz bu yüzden gayet normal bir karar. 1 Sezon izleyeceğimizin garantisini verdi CBS.

Blue Bloods: Hayatını kanunlara adamış bir ailenin hikayesi olan Blue Bloods Cuma gecesi gibi televizyon izlenme oranı zayıf bir günde yayınlanıyor, 1.5-1.7 gibi CBS standartlarında düşük reytigler alsa da CSI:NY ile gecenin en çok izlenen yapımları olmayı başarıyor. Bu sebepten dolayı CBS bu dizisine de 1.sezon onayı verdi.

Shit My Dad Says: CBS'nin perşembe geceleri The Big Bang Theory gibi güçlü bir yapımın arkasından yayına sunduğu dizi aslında beklenenden ya da benim beklediğimden çok reyting aldı. Saatinden en büyük rakibi 30 Rock ile eşit sayıda reytingler alıyor ve CBS bu iddialı saati eline geçirme planlarında başarılı olmuş gibi. Bu onay ile izleyici sayısını arttıracağına eminim.

Güncelleme(22 Ekim):  How I Met Your Mother ve Rules of Engagement Sezonları 24'er bölüme uzatıldı.



The Event: Sezonun belki de NBC adına en iddialı yapımıydı kendisi, hatta o kadar iddialı ki pazartesi gibi çok güçlü bir günde ve saatte yayına koydu diziyi NBC. Dizi ilk bölümlerde merakla izlenme oranı çok iyi olsa da bölümler ilerledikçe Şurada bahsettiğim sebeplerden oranı her bölüm git gide düştü. Ama Nbc standartlarında 2.2 ortalaması dizinin onayı için yeterli. Eğer CBS gibi bir kanalda olsa tutunması zor olabilirdi ama NBC'de 1.sezon onayını aldı. Artık söz onlarda, FlashForward'ın gidişatına çok benziyor.

Undercovers: Sezonun en iyi komedilerinden birisi olan dizimiz beklenenden çok yüksek reytinglere ulaştı. Nbc adına sevindirici bir haber aslında, uzun zamandır böyle bir diziye ihtiyacı vardı. Söylenecek fazla da söz yok, sezonun en iyi dizilerinden bir tanesi olarak sezon onayını çok çok hak etti.

Chuck: Dizi her sezon daha kötüye gidiyor, bunu bilmeyen yok. Bu sezon özellikle 2.0 altına düşmesine rağmen Nbc bölüm sayısını arttırıp uzatarak garip bir hamle yaptı. Belki de Heroes taktiği ile sezon sonu Chuck'a veda edebiliriz.

Law & Order: La: Aslında bahsetmeye bile gerek yok, Nbc'nin başarılı yapımlarından Law & Order, Ny uyarlaması ile sezon onayını almayı haketti.


Gidiciler
Evet birde böyle bir liste yapmak istedim. Her kanalda hemen hemen bir gidici var. Bu Nbc'de daha bariz ortada ve CBS'de yok gibi ama işte "gidiciler" listesi;


Undercovers - NBC:  J.J yapımı olmasıyla büyük merakla gelen yapım bekleneni veremedi. Her hafta daha kötüye gitmesi yanında hikayede de bir umut olmayınca oranlar git gide kötüye gitti. Artık suyu iyice ısındı ve her an iptal haberi gelebilir.

Chase - NBC: Outlaw'ı zaten iptal eden kanalda Undercovers 'da garanti gibi olunca belki Chase kurtulabilir ama yine düşük ihtimal veriyorum. Nbc'nin ocakta yayına girecek dizilerini hesaplarsak durumu şuan da yarı yarıya.

Whole Truth - ABC: Abc'nin iptale en yakın dizisi, artık o kadar belli ki dizi aralıklarla yayınlanmaya başladı. Son bölüm 6 Ekimde yayınlandı diğer bölüm için ise 20 Ekim tarihini veren kanal o tarihe kadar bir karar alması bekleniyor. Ancak %90 iptal olacak.

Detroit 1-8-7- ABC: Salı günleri son kuşakta yayınlanan dizinin reytingleri çok çok kötü ki saatinde en kötü olmaktan öteye gidemiyor. Belki biraz daha şans verilebilir ama %60 iptal olacak gibi duruyor.

Medium - CBS: Kanalın en kötü dizisi diyebiliriz. Aslında cuma gecesi olması bu konuda etken ama kuşağında devamlı CW kanalına geçilmesi onu iptalin eşiğine sürükledi. Şuanda iptal aşamasında ki tek dizi ancak yine de durumu çok kötü değil. Her an şaşırtıcı bir onay gelebilir. Eee nede olsa halkın kanalı CBS :)

The Good Guys - FOX: Yaz ortasında başlamasına rağmen istediğini bir türlü tutturamadı Fox, bu diziye kişisel olarak bir türlü ısınamadım ve iptalini dört gözle bekliyorum desem yalan olmaz. Fox bir sürpriz yapar mı diyorum ama bunda gerçekten zor.

Running Wilde - FOX: Bu sezonun hayal kırıklığı diyebiliriz Fox adına, iyi başlayıp kötü giden bir yapım. Henüz çok erken olsa da kulisler (hep merak etmişimdir bunları) iptali yönünde haberleri yaymaya devam ediyor, kişisel olarak ta bir fikir yürütemiyorum zira Fox her an bir sürprize imza atabilir.

Life Unexpected - CW: 2. Sezonu yayınlanan dizi özellikle yeni sezondan istediğini bir türlü alamadı. CW için ne desek boş açıkçası. En iyi dizileri bile çok az izlenen diziler, hemen hemen her dizisinden memnun olan kanal tek şüphesi bu dizi ve büyük ihtimalle iptalini isteyecektir.


Genel olarak böyle değerlendirebiliriz. Tabi kişisel görüşlerimi baz almayınız. Çoğunluğu genelin görüşü olmasına özen gösterdim.

CBS sezonu yine çok iyi götürüyor, dizilerinin yanına çok iyi dramalar eklediler ve bu sezonu bir süpriz olmazsa tepede tamamlayacaklar gibi.

Kablo yayınları hakkında ayrıyeten değineceğim ilerleyen günlerde bunlar ulusal kanalların bilgileridir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm