Fringe'ten Beklentiler ve Verdiği Cevap

Özellikle 2.Sezonuyla damağımızda harika bir tat bırakan ve bizleri kendisine hayran bırakan Fringe 3.Sezonu ile adeta hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Aslında konu olarak iyi gitse de reyting olarak yerlerde sürünüyor.


Sağ tarafta geçen ay açtığım ankette'de Fringe açık ara sezonun en yüksek beklentili dizisi çıktı, bu Amerika'da bu kadar olmasa da, bizde sezona damgasını vurması bekleniyor. Peki Fringe ne durumda ?


Sezona hızlı başlangıç yaptı ancak devamını getirmekte zorlandı, bunun tek ve tek nedeni bence bölümlük konular. Bunlara 3.sezonda daha az yer verse de her böyle bölümde reyting biraz daha düştü ve oranlar 1.7 seviyesine kadar düştü, bu seviye dizi iptal için yeterli bir oran ancak Fringe 2.sezonunda 2.2 ortalamayla onay almış bir dizi yani kemik bir kitlesi mevcut.


Bu düşüşün sebebi işin özüne bakarsak J.J.Abrams yapımlarına karşı olan antipati, yani Lost'un tatmin etmeyen finalinden sonra (öyle bir dizi finali asla tatmin edici olamazdı) Amerika'da J.J. yapımlarına karşı bir antipati başladı. Bunun ilk örneği yine J.J. yapımı undercovers'ın 1.5 sularında dolaşıp en sonunda iptal olmasını gösterebiliriz. Ve tabii ki Fringe. Fringe'de tek başına değil J.J hatta Alex Kurtzman arkasında kalıyor ancak adının geçtiği her yapımda bu tür sorunları yaşamaya devam edecek gibi duruyor.


Bundan sonrası ne olacak ? Eğer Fringe 2 ortalama ile izlenmeye devam ederse ki bu bile kötü bir oran dizinin sene sonu iptali gelebilir. Aynı Heroes vak'ası gibi sezon finali yapılır ancak yeni sezon onayı gelmez. Ayrıca Fox'un seneye 4 saatlik show programı hazırladığını hepimiz biliyoruz ve şuanda Fox'un en zayıf halkası Human Target ve Fringe. Hatta yapılan güven tablolarında iptale en yakın isim Fringe olarak gözüküyor.


FOX Fringe'den ümidini kestiğini yaptığı son hamle ile de gösterdi. Amerika'da televizyonun en az izlendiği günler Cuma ve Cumartesi geceleri bu günler daha çok kablo yayınında ki futbol ve baseball maçları ile Nascar tarzı programlar izleniyor. FOX Fringe'i perşembe'den cumaya çekerek artık ümidini kestiğini gösteriyor.


Umarım yeni gününde beklenenlerin üstünde işler yapıp beğeniyle izlediğimiz dizimize zeval gelmez, zira Lost'tan sonra tutunacak bir dala ihtiyacımız var. Aslında bu yükü Dexter çekse de bölüm sayısı az olduğundan sezonun ikinci yarısı bir ana diziye ihtiyacımız olacak gibi.


Özetle diyorum ki: Bırakma bizi FRİNGE, bırakma bizi Anna Torv




FOX Güven Tablosu Yazının Devamında




Yorumlar

ElifLisa dedi ki…
Anna bırakma bizi ! Kurbanın olayım,gül yüzüne hasret çektirme :( :(

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm