The Walking Dead Efsanesi Başladı {Fx'te Dünya ile Aynı Anda}




Büyük bir reklam kampanyası ve devamından çok büyük bir sükseli açılış yapan The Walking Dead açıkçası 1.Bölümü ile tüm beklentileri karşıladı.

Amerikan kablo yayınlarının dizilere büyük yatırımlar yaptığını hepimiz biliriz, ulusal yayınlar gibi sadece ticaret yönünden bakmazlar. İşin izleyiciyi neyin etkilediği, senaryonun özgünlüğü gibi maddelerine hep daha çok önem gösterirler.
Bu doğrultuda sevdiğim kanallardan birisi olan AMC yine iddialı bir işe kalkıştı ve son yılların en iyi zombi dizisini piyasaya sürdü.




Dizi başlamadan uzun bir süre önce tanıtımları dönmeye başladı, ardından dünyanın 25 şehrinde aynı anda zombi kostümündeki kişiler şehirlerde güzel görüntüler sergileyerek dizinin tanıtımını en iyi şekilde yaptı.



Diziyi incelemek gerekirse zaten bu kadar iddialı olmasına şaşırmamamız gerekiyor, The Shawshank Redemption efsanesi ve The Green Mile gibi filmlerden tanıdığımız tam 3 oscar adaylığı bulunan Frank Darabont ve Breaking Bad ve Mad Men gibi dizi dünyasının iki büyük yapı taşının yapımcıları dizinin yapımcılığını, yazarlığını ve yönetmenliğini üstleniyorlar.

Bu büyük görkeminin ardından The Walking Dead geçtğimiz pazar gecesi açılışını yaptı. Beklendiği gibi tüm ülke diziye kitlenmişti ve olan oldu dizi AMC tarihinin ayrıca 2010 dönemi kablo yayınlarının en yüksek reytingini elde etmeyi başardır.

Buraya kadar her şey normal AMC bir dizi yapıyor ve tüm dünya buna kilitleniyor, bunda sorun yok. İşin ilginç tarafı bundan sonra.
Dizi 1.bölümü yayınlanmadan 2.sezon onayı aldı ancak 1.bölüm yayınlandıktan hemen sonra 1.sezonun 6 bölümden oluşacağı haberi geldi. Peki dizi ne olacak ?
Yani 2.sezonu onayı alması ardından sadece 6 bölüm olması mini dizi şüphesini ortaya çıkardı.

İşin aslı ben olayı çözemedim, böyle iddialı bir yapım klasik olarak 12 bölüm olması gerekiyordu, ama eğer 6 bölüm yayınlayıp onay alan 2.sezonu fazla uzatmadan yayına girerse farklı bir stratejik hamle olarak değerlendirebiliriz, yoksa 1 yıl ara verirse çok izleyici kaybedebilir ki AMC bir kanal bunu yapmaz diye düşünüyorum.


Son belirtmem gereken noktalar ise dizinin çizgi romanları. Belki bu büyük etkiyi yaratmasının en büyük etkeni olan tam 6 yıldır yayınlanan ve milyonlarca takipçisi olan aynı isimdeki çizgi romanları olabilir ki bu büyük bir izleyici kitlesi demek oluyor.


Diziyi illegal yoldan izlemek istemeyenlere de müjde var :) Diziyi indirme zahmetine katlanmadan hem Digitürk hem de D-Smart platformunda boy gösteren FX kanalında dünya ile aynı anda yani Amerika yayınından 4 gün sonra izleme imkanımız olacak.
1.Bölüm yarın FX ekranlarında saat 22:00'de olacak, izlemek isteyenleri televizyon karşısına davet eder bu mükemmel diziyi izleyip dizi nasıl yapılır görmenizi temenni ediyorum.
FX kanalı Digitürk 51. ve D-Smart 8.Kanaldan izleyebilirsiniz. Her iki platformda da tüm paketlerde açıktır.

1.Bölüm Trailer'ını Yazının devamından izleyebilirsiniz...

1. Bölüm Trailer

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm