Kanal D Haber Rezaleti Son Dakika: Çocuğun Öldü

Bugün Türk televizyon tarihi, yıllardır habercilikten nasibini almadığı bir kez daha gözler önüne serdi. Reyting kaygısının ülkede ne kadar ön planda olduğunu tekrar ve tekrar gözler önüne seriyor. Böyle bir rezilliğin hiç bir şekilde izahı yoktur. Sen bir haber alıyorsun kulağına ve bunu öyle bir hassas ortamda anlamadan direk istediğini çıkarıp yaralı kadına söylüyorsun. Bunun adı tam bir rezalettir gerisi fasa fiso. Birde kendisini anne olarak tanıtmaz mı rezillik rezillik.






itü sözlükten poetik nickli arkadaşın izniyle bir alıntı yapıyorum, ardından video'yu izleyebilirsiniz:

Yıllar geçse de televizyonculuğun, haberciliğin bu memlekette öğrenilemeyeceğini gösteren nitelikte bir yayına imza atmış haber bültenidir.. 
tamam bir çok kanal, bir çok dizi, bir çok "halkı bilinçlendirme" programı, bir çok müzik programı yapıyor ama televizyonculuğu öğrenmeden yapıyor.. "reyting" gelsin de nereden gelirse gelsin mantığı nasıl yerleştirilmiş ise durum giderek daha vahim bir hal alıyor..
geçen gün bir "evlendirme" programında kadın erkeğe "ben de sana çok meraklı değilim, yönetmen 'çık otur hem gırgır, şamata hem reyting olur' dedi, ben de çıktım" diye bir cümle söylemiş..
sabah kuşağında "uzmanlar" durmadan "uyarıyor", evililikler "yetmiş milyonun izlediği(?!)" tv programlarında vuk'u buluyor, genç yaşta kaybolan genç uzun yıllar sonra "son teknoloji" yaşlandırma tekniği kullanılarak aranıyor.. aile içinde "tavuğu kümesime girdi" diye çıkan kavga sonucu kusüşen bireylerin olayı memlekete mâlolmak zorunda mı?.. 
hani bu yayınların halka ulaşmasını sağlayan uydu, bu görevi yapmak zorunda olduğundan ötürü utancından, uzaydan inip yerin dibine girmek istiyordur kesin..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm