NBC'den Event Kumarı

Devamlı sezonun en vasat dizisi olarak belirttiğim ve karalama kampanyamın en büyük halkalarından olan hatta yazdığım Ruhsuz Ticari Diziler {The Event-Underscovers} yazısının baş kahramanı olan The Event hakkında garip bir haberler yayılmaya devam ediyor.



NBC dizilerde istediği başarıyı yakalamakta zorlanmaya devam ediyor, özellikle bu sezon yayına başlayan dizileri gerçekten vasattı. Önceki yazımda da belirttim gibi sıfır özgünlüğe sahip iki diziden Undercovers beklediğim üzere iptal oldu. Ancak The Event biraz daha dayanmayı başardı ve NBC tam sezon onayı verdi diziye. Tam artık oturmaya başladı denildiği anda Event'ın reytingleri inanılmaz şekilde düştür ve hatta Undercovers'ın iptal olduğu 1.6 seviyesine kadar indi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ise daha çok kafa karıştırıcı oldu. NBC The Event'ın 10.Bölümünün ardından yani 2 hafta sonraki bölümün ardından 3 aylık ara verecek. Şimdi bu ara nasıl değerlendirilmeli diye düşündüm.
Sektörün yeni modası kötü giden dizilere uzun aralar verip seyirciye unutturmak ardından 1-2 bölüm yayınlayıp reytingleri bahane gösterip iptal etmek. Eğer böyle düşünürsek Event şubatta döndüğünde şimdi ki seyircisini de kaybetmiş olur.
Ancak diğer bir senaryo ise daha doğrusu bunu biraz kafamda kurdum şöyle: Kanal diziye ara verecek ancak bu süre zarfında dizinin tekrarlarını yayınlayacak, böyle olunca eğer iyi reklam kampanyalarıyla diziyi tekrar tanıtır ve var olan izleyici kitlesine yeni izleyiciler kazandırır ise Şubat sonunda yayınlanacak o uzun ve özel bölüme hem yeni seyirciler hemde eskiden kalan -tabi azalma olacak- kemik seyirci ile bir patlama yapmasını sağlayabilir.

Ne kadar beğenmesem ve konusunu özgün bulmasam da reyting canavarına bir kurban daha verilmesini istemem, en azından varolan 5 milyon kemik kitlesi için sezon sonunu görmeli diye düşünüyorum. Tabi Nbc'nin bu kumarı tutacak mı hepimiz izleyip göreceğiz. Eğer tutarsa NBC dizilerinde bu uzun araları görmeye alışsak iyi olur diyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm