Dizilerin Karakter İkizleri

Bir Elif Can Kıcı yazısı olan Karakter ikizleri yazısı hak ettiğinden daha başarılı olduğu için kendisinin de izniyle tekrar gündeme getirmek istedik. İşte dizilerimizin ikiz yaratılanları;


Envai çeşit dizi var piyasada.Bilimkurgusu,draması,komedisi,yarı belgeseli,animasyonu vs.Bu dizilerin içinde de sürüyle karakter var.İzlerken lan gel kankam ol,bi yanımda gez bana akıl ver,sevgilim ol,can yoldaşım ol gibi absürd triplere girebiliyor insan.Nasıl benimseniyorsa artık.

Bu karakterlerinde bir kısmı birbirine benziyor.Tip olarak benzeyen de var,huy olarak benzeyende.Acaba hangisi yaratılırken ötekisinden esinlenilmiş de bu iki karakter birbirne bu kadar benzemiş diyebiliyor bazen izleyici kişi.

Bende oturdum düşündüm,dedim hangileri birbirine benziyor  hakketende.İzlerken baya aynı bunlar diyebiliyorum.Bi baktım bu liste çıkmış karşıma.

1.Profesor Hubert J.Farnsworth (Futurama) & Dr.Walter Bishop (Fringe)


Futurama nın çatlak profesörü Farnsworth ile Fringe sevimli kaçık profesörü Walter Bishop.İzlerken iki karakter de aynı elden mi çıkmış acaba diyorum.İki karakter birbirine ancak bu kadar benzer.

Olaylara olan ani çıkışları,konuşmaları,etrafındakileri yönlendirmeleri,yemek zevkleri,kaçık icatları her şeyleri ile aynı bunlar.Gerçi Farnsworth Bishop a göre daha kaçık sayılabilir amma velakin dizinin animasyon olmasına bağlıyorum bu durumda biraz.

Walter’ın oğlu Peter ı varsa,Hubert’ın da büyük büyük büyük (dizinin konusuna istinaden Fry aslında Huberttan daha geç ama geçmişten geliyor 3000 yılına) amcası Fry’ı var.
Walter’ın  Ajan Dunham ı varsa Hubert’ın da kaptan Leelea sı var.

Walter’ın paralel evreni varsa Hubert’ın da ekstra ilginç süpersonik gezegenleri var.Her ikisi de insanlar üzerinde deney yapabilir bilim uğruna.Canlarım pek bi şekerler.Gülüşlerinden ve kırışlıklıklarından öpüyorum ikisinide.


2.  Fitch Cooper (Nurse Jackie) & Rachel Berry (Glee)

 

Biri Gleenin altın sesli kızı Rachel Berry ötekisi de Nurse Jackie nin yetenekli ve yakışıklı doktoru Fitch Cooper.Bir erkek ve bir dişi nasıl birbirine benzer diyebilirsiniz ama bu iki karakter neredeyse birbirlerinin kopyası gibi.

Egoist,popüler olmaya bayılan,her yerde lider olmak isteyen,olamadıkları durumlarda ise bulundukları ortamı terk edip gidebilen iki megaloman ve sorunlu karakter bunlar.Popüler olmak adeta bir takıntı halindedir Fitch  ve Rachel da.Yaptıkları işlerde çok iyi oldukları halde çevrelerinden yeteri kadar değer ve ilgi bulamadıklarını düşünürler.

İkisi de dedikoducudur,ağızlarında bakla ıslanmaz.
İkisi de aslında ezikdir,kendilerini habire kanıtlamaya çalışırlar.
İkisinin de çok fazla arkadaşı yoktur,olmasını isteselerde kendilerini insanlardan hep uzaklaştırırlar.Anında satış potansiyelleri vardır.
İkisi de sorunlu çocukluk geçirmiş,ailelerinin hırslarına alet olmuştur.
İkisinin de eşcinsel ebeveynleri vardır.

Rachel’ın 2 tane gay babası,Fitch’in ise 2 tane lezbiyen annesi vardır.
En önemlisi her ikisi de ilk izlenildiğinde göze inanılmaz antipatik görünür ama izledikçe kendilerini sevdirirler   :)





3.Tanya Skagle (Hung) & Liz Lemon (30 Rock)


 

Hung’ın bahtsız acemi pezevengi Tanya ve 30 Rock ‘ın her şeyi,şaşkın Liz Lemonı.İki karakterin tipleri de dahil pek çok özelliği birbirine benziyor.

Öncelikle tiplerinden başlayalım.Hemen hemen yakın tarzları var bu hatunların,saçları falan da aynı.Gene de kuşkusuz Liz Lemon güzellikte daha ağır basar.

Ama her şeyden öte Liz ve Tanya nın en önemli ortak özellikleri kaybedenler klubünün en seçkin üyeleri olmaları.Her yaptıkları işte kaybeden bu ikisi olur.Ellerine yüzlerine bulaştırırlar işi.İyi olmaya çalışsalarda aksilik gelir onları bulur.

Zaferleri uğruna acımazsız da olurlar,sinsi planları uygulamaya geçirirler.Gerçi bu konuda ne kadar başarılı oldukları tartışmaya açıktır.
Liz aşık olduğu erkeği kazanmak uğruna onun kız arkadaşını işten kovdurur.Tanya otoriteyi ele alabilmek uğruna Lenore’un köpeği Azgın Patty i kaçırır.(Ahahha)

Sevgili konusunda da bahtsız dır bu hatunlar.Gelen terk eder,giden terk eder.

Diğer yandan ikisininde eli iyi kalem tutar.Liz bir senaryo grubunun başıdır,tv programı hazırlar,yazar.Tanya ise istediğine bir türlü kavuşamamış bir şairdir.

İkisi de ailelerine habire kendilerini kanıtlamaya çalışır.

Liz’in başında bela Jack Donaghy vardır,Tanya’nın ise Lenore.
Tez zamanda kaybedenler klubünden ayrılmalarını diliyorum bu iki hatunun :)

4.Chandler Bing (Friends) & Jeff Murdock (Coupling)

 

Friends ve Coupling.İçerikleri birebir aynı olmasa da birbirine benzeyen iki dizi.Biri Amerikan biri İngiliz yapımı.Komedinin yapı taşlarıdır hatta bu 2 dizi.

Chandler ve Jeff de bu iki dizinin belkide  en komik,en şanssız ,en eğlenceli karakterleridir.

Hafif saflıkları,salaklıkları,sakarlıklarıyla birbirlerine benzerler.İkisi de kadınlar konusunda o kadar şanslı sayılmaz.Gerçi Chandler’ın Jeff’e nazaran daha başarılı bir grafiği vardır kadınlar konusunda.Ancak her ikisi de bir kadın ile karşı karşıya geldiğinde aptala döner ne yapacağını bilemez,saçmalar.

Yaptıkları salak salak espriler ile arkadaşlarını canlarından bezdirebilirler.

Chandler’ın en iyi arkadaşı Joey vardır.Çoğu zaman kızları ayarlayan Joey olur.Jeff’in ise gene en yakın arkadaşı Steve vardır.O da kadınlar konusunda Jeff den kat kat üstündür.

Bu iki karakter yer aldıkları dizilerin en sevimli kahramanlarıdır.Sevimli yakışıklıkları altında insanı eritirler :) 




5.Gregory House (House M.D.) & Sherlock Holmes (Sherlock)

 

Biri tarihin en ünlü Dedektif karakterlerinden biri Sherlock ,diğeri de televizyonun en sıra dışı doktoru House.

Sherlock günümüze uyarlanarak bir mini dizi olarak çekildi bu yıl.House da yaklaşık 6 yıldır severek izliyoruz.

Bahsettiğim karakterler arasında belkide en çok birbirine benzeyen bu ikisi.

İkisi de işlerinde en iyisi.İkisi de sorunlu,ikisi de zor insanlar.İpuçlarını yakalayarak sonuca öyle bir ulaşırlar ki şaşırır kalırsınız adeta.En ufak detayları kullanarak büyük olayları açığa çıkarırlar.

Alanları farklı olsada onlar işlerinde efsanedir.House en bilinmedik hastalıkları araştırarak ortaya çıkarır insanların hayatlarını kurtarır.Sherlock ise korkunç,cinayetleri enteresan yöntemleriyleortaya çıkarır.

Bunlar sadece işleri hakkında ki benzerlikleri.Sosyal konularda,huylarında da pek çok ortak özellik vardır bu 2 karakterin.House da sorunludur,aksidir,pek dostu yoktur.Sherlock da birebir aynıdır.Normal olmadıklarından mütevellit insan ilşkileri de çok sağlam değildir.

House’un en yakın arkadaşı,her şeyi Wilson’u vardır.Wilson House’un bütün aksiliklerini çeker,onu sever.Sherlock’un sağ kolu,kadim dostu Dr.Watson’ı vardır.Hatta tarihin en bilinen ikililerinden birini oluşturmuşlarıdır.

Aşk konusunda da aynıdır karakterlerimiz.House’un tuhaf bir ilişki yaşadığı Lisa Cuddysi vardır.Sherlock’un ise dünyada tek hayranlık duyduğu kadın Irene Adler’ı vardır.

Sherlock kokain ve morfin bağımlısıdır House ise Vicodin bağımlısıdır.

Sherlock harika keman çalar.House ise piyano çalar.

Görülen köy klavuz istemez.House ve Sherlock adeta kardeş gibiler bu özelliklere bakılınca.Bu iki tatlı kaçığa da bayılıyoruz her şekilde.

6.Mick St. John (Moonlight) & Bill Compton (True Blood)


 

İki vampir dizisinin yakışıklı ve asil vampirleri onlar.Moonlight tan Mick ve True Blood dan  Bill.

Kuşkusuz en dikkat çekici yönleri yakışıklılıkları bu vampirlerin.Her ikisi de esmer uzun boylu ve karizmatik.

İkisinin de vampir olmalarına karşın insan aşkları var.Mick’in Beth’i,Bill’in ise Sookie si.
Gerçi aşk konusunda iki karakter farklı.Sookie ile Bill’in tutkulu bir aşkları varken Mick ve Beth’in henüz tam olarak oturmamış,daha naif aşkları var.

Bill de Mick de istemeye istemeye kendilerine aşık olan bir kadın tarafından vampire dönüştürülmüşlerdir.Vampir olmaktan nefret ederler.

İnsan kanı içmeyi çok istemeselerde,mecburiyetten içmek zorunda kalır her ikisi de.
Zavallı karizmatik vampirler,sonsuza dek böyle yaşamak zorundalara istemeselerde :)

7.Christian Troy (Nip Tuck) & Charlie Harper (Two and a Half Men)

 

Onlar dizi tarihinin en çapkın,en megoloman,en egoist,en seks ve para düşkünü karakterleri.Biri Nip Tuck’ın yakışıklı ama sapkın estetik cerrahı Christian Troy diğeri Two and a Half Men efsanesinin zengin ve çapkın müzisyeni Charlie Harper.

İkisi de aşırı derecede çapkındır.Kendilerini önemserler.Yaptıkları işlerde bir ilah olduklarını düşünürler.Karşı cinsi yaptıkları işlerle etkilemeyi bilirler.

Kadınlara zaafları vardır.Seks düşkünüdürler.Aynı zamanda alkoliktir karakterlerimiz içmeden duramazlar.

İkisinin de yanından bir türlü ayrılamadıkları kardeşleri vardır.Christian’ın manevi kardeşi Sean,Charlie’nin ise baş belası kardeşi Alan.

Christianın da Charlie’nin de o kadar sapkın hayat yaşamalarına rağmen asla vazgeçemediği kadınları vardır.Christian’ın porno kraliçesi Kimber,Charlie’nin ise düzen delisi Chelsea.
Ne kadar pislik,çıkarcı,alkolikte olsa bu adamlar dünyanın en karizmatik adamları listesinde başı çekerler.

Şimdi gelelim huy olarak değil de tamamen fiziksel olarak birbirine benzeyen karakterlerimize.



1.Serena Van Der Woodsen (Gossip Girl ) & Olivia Dunham (Fringe )

 

Karakterleri birbirinden çok farklı olsada birbirlerine çok benziyor bu ikili.Baş döndürücü güzellekleriyle yer aldıkları diziye renk katıyorlar.



2.Richard Alpert (Lost) & Mark Benford (FlashForward)


 

Gözleri sürmeli yakışıklılar.Ben FlashForward ı ilk izlediğim de Mark Benford a aaa bak bu Richard Alpert demiştim.Bayağı bir benziyorlar doğrusu,karıştırmamak elde değil.


3.Merlin (Merlin) & Sherlock Holmes (Sherlock)

 

Bu ikisi de aşırı benzeyenlerden.Şaşkın tipleri,kepçe kulaklarıyla birbirlerinin kopyası gibiler.



4.Tara Gregson (United States of Tara ) & Ruth Fisher (Six Feet Under )


 

Tara ve Ruth birbirlerine benziyorlar gerçektende.Her ne kadar Tara nın farklı 4 karakteri olsada. :)





5.Summer Roberts (The O.C.) & Blair Waldrof (Gossip Girl )



Bu ikisi oynadıkları diziler itibariyle de fiziksel özellikleri iitbariyle de birbirlerine hakikaten çok benziyor.


6.Christopher Chance (Human Target ) & Father Jack Landry (V)
 

Benzerlik inanılmaz.


7.Kimber Henry (Nip Tuck) & Betty Draper (Mad Men )


 

Kimber ve Betty diğerleri kadar aşırı benzemeslerde birbirlerine havaları aynı gibi geliyor bana.Birini izlediğimde ötekini hatırlıyorum. :)


Karakterlerinde ikizleri vardır işte böyle.Dizi karakterleri ikiz yaratılırmış derler.


Yorumlar

Adsız dedi ki…
oha bir kişi mi toparladı bunlar (:
Adsız dedi ki…
tebrikler çok güzel bir noktaya parmak basılmış.
Kaan dedi ki…
1-).Profesor Hubert J.Farnsworth (Futurama) & Dr.Walter Bishop (Fringe) süper olmuş..


2-)Christopher Chance (Human Target ) & Father Jack Landry (V) şu ikiliye Colin Ferguson (Eureka) ekliyebilirim
Kaan dedi ki…
Bu arada gönderme mi tesadüfmü pek bilemedim ama Fringe de Jasika Nicole oynadığı karakterin adı Astrid Farnswort...
Kamil Akar dedi ki…
@Kaan: Astrid çok ince bir nokta. Tebrikler :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm