Bir Star Wars Klonu: Star Trek




Yok yok fazla kötülemeyeceğim ancak bir film bu kadar yürütme olmaz ki. Aslında olur neden olmasın çünkü bir efsanenin ardından böyle bir işe kalkışmak zor iş.

Peki film nasıl? Hayatında hiç Star Wars izlememiş birisi ağzı açık izler hemde yapım yılı 2009. Ancak sadece 1977 Yapımı ilk SW filmi "Star Wars Episode IV: A New Hope" filmini izleyen birisi dahi bu filme süper demez.

Öncelikle ilk dakikalarda konu bütünlüğü sağlanamadı, belki diğer filmleri izlemediğim için bana öyle geldi herneyse ırklar bir türlü düzene giremedi Spock'ın ırkı insan ırkına karşı derken Spock ile bizimkileri aynı safta gördük birden. Ardından korsan gemisini geçemeyecek bir kişiile savaşarak filmi bitirdiler. Koca fedarasyon 1 gemiyle savaştı neden ? Çünkü o gemi gelecekten gelmiş. Yoook artık. Evet evet gelecekten geldi.

Şimdi asıl merak ettiğim konu şu. Bu serinin orjinal yapımlarında zaman yolculuğu var mı ? Eğer varsa o işin içinden çıkılmaz. Gerçi olduğunu zannetmiyorum çünkü "J.J" nin kişisel takıntısı bu zamanda yolculuk, malum Lost'tada 5.sezon komple bununla geçti ama sonra hiç olmamış gibi devam ettik.

Film genel olarak iyi vakit geçirmek ve özellikle üzerine basa basa söyliyim AKSİYON isteyenler için birebir. Daha konu, ırk gibi önem hususlara değinmeden huraaaaa savaşa şeklinde başladı.

Zacr sayesinde biraz renklendi film. Sert mizacı ile tanına Zacry'e duygusuz ırk olan vulkan'lı Spock verilmiş ve çokta iyi olmuş.
Başrolümüz Luke Skywalker çakması zıpçıktı Jim ise yine filmin zayıf halkalarından birisi. Özellikle Jim'de SW kültürüne ters bir olay oldu ve o yaşta, o zihniyette birisi kaptan oldu.
Yine kaptanı canlandıran Han Solo çakması karaktere Flashforward'dan yakından tanıdığımız ajan Demetri yani John Cho verilmiş.

Benim için SW klonu bir filmde 2-3 sevdiğim aktristin uzay gemileriyle biririne ateş edip sağa sola ışınlanmasından başka birşey vermedi film. Belki de SW ile çok kıyasladığım için böyle bir sonuç çıktı yada Diğer 14-15 Star Trek filmini izlemediğim için.
Onu bunu bilmiyorum ama izlemeyi düşündüğüm bir seriden gece 04:00'da sinirlerimi geren son yapımıyla vazgeçmiş bulunmaktayım.

Sözün özü havalarda uçan mermiler, sağa sola ışınlanma ve bol bol "aaa ölddüü,aha son anda kurtuldu" tarzından aksiyon görmek istiyorsanız izleyin derim. 10/5

May the force be with you J.J.

Yorumlar

Umut can Turan dedi ki…
özentiler yaw napacan işte :D

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm