Friends'ten Sonra Neden Two And A Half Men ?

Bugüne kadar çok dizi izledim. Hangi diziye bağımlı olabilecek kadar hastasın deseler net bir şey söyleyemem, ha ne denir bir efsane vardı tartışılmaz Lost ve diğerleri denir. Ama Lost'a ne kadar bağlıyımdır ? Gider Dvd'lerine küçük bir servet veririm ama ona tapmam.
İşin birde komedi dizileri tarafı vardır. Dramalara göre komedilerle daha içli dışlıyımdır. Sonuçta hepsi 20 Dakika ve üzerimde Psikolojik bir etkisi var.


Aslında bu rüzgar ben henüz 4 yaşındayken başlayan benim 2004'te keşfettiğim Friends ile başladı. Friends öyle sıcak bir komediydi ki bir solukta izledim ve benim Lost dışında (eski v ve charlie'nin melekleri saymazsak) izlediğim ve bağlandığım ilk diziydi.
Böylece bir komedi furyası başladı, 1 senede Frieds'i hatim edince harıl harıl komedi arar oldum. Tabii ki hiç birisi Friends yerini tutmayacaktım ama yinede lazımdı komedi. Friends hakkında ayrıca uzun bir yazı yazacağım kesin ama şöyle bir özetlemek istedim. Neyse;

Dediğim gibi 1 sene ya geçti ya geçmedi How i met your mother başlamıştı. Friends çakması diye çok önyargılı davransamda onlarda benim hayatıma girmişlerdi bir kere.

Ama olmuyor olmuyor olmuyor. Komedilerden istediğim tadı alamıyorum, bu belki The Big Bang Theory ile çözdüm dedim ama Friends yıllarını hatırlıyorum onları izlerken birden diziden soğuyorum. E ne yapmak lazım hâlâ bir komedi bulmak lazım.

Tabi bu arada çok komedi izledim. Modern Family'den 30 Rock'a kadar çok dizi girdi hayatıma ama hiç biri işte bu dememe yol açamadı.
Böyle bir açlıkta İngiliz dizi The İt Crowd gerçekten harkûlade olsa da çok kısaydı. (malum ingiliz dizileri sezonda 6 bölüm)

İşte böyle bir zamanda 1.5 aylık boşluğumda devamlı ertelediğim, ne kadar iyi olabilir ki sonuçta çok dar bir konu dediğim Two And A Half Men ile tanıştım. Gerçekten diziye çok ön yargılarım vardı. İlk bölümlerde alışma süresi geçirsekte sezon ortalarına doğru gece yarılarında kendimi gözlerimden yaşlar akarcasına gülerken bulur oldum. Nedendir bilmem bu dizide kendimi buldum. İki ayrı karakterin birbiriyle kardeş olması ve aynı evde yaşamaya mecbur olması.
Bir Chuck Lorre yapımı olduğundan kaliteli espiriler göreceğimiz kesindi ama bu kadarını beklemiyordum. Charlie, Alan ve Jake Harper'lı kadro izlediğim en iyi komedilerde 2.sıraya oturmakta en büyük aday.
1 ay olmadı başlayalı bu inanılmaz boşlukta belkide izlediğim tek dizi oldu ve şuanda 5.sezondayım. Koskoca 5 sezon devirdim ama daha 1.sezon dün gibi aklımda yine öyle sahneler var ki hepsini aklıma getirip getirip kahkahalara boğulabiliyorum. Bu durumu en son Friends'te yaşamıştım.

Evet biliyorum biraz Two And A Half Men yazısından çıkıp Friends yazısına dönüştü farkındayım ama komediyi anlatmak için onlardan bahsetmesem olmuyor işte.
Taahm'e dönmek gerekirse sıcacık bir aile ortamı ve birbirleriyle iyi geçinmeseler de bir birlerini seven bir ailenin hikayesi.
Birbirlerine olan gerçekci tavırları, annelerine karşı tutumları ve çocuk büyütme konusu her şeyiyle tam bir komedi. Özellikle Charlie'nin doğal halleri beni benden almaya yetiyor.

Zamparamı zampara, hayatı her zaman düzgün giden Abi Charlie ve tam aksine hayatı hep kötü giden pısırık Alan'ın hikayesinde belkide en komik karakter Alan'ın çocuğu Jake. Alan'ın karısı tarafından evden postalanıp tek sığınabileceği abisinin yanına gitmesiyle başlayan hikayemiz. Aynı mekanlarda öyle yerlere geliyor ki her bünye içerisinde biraz kendisini buluyor.
Bu yüzden midir bilinmez Two And A Half Men hayatımın komedilerinden birisi oldu.

Şuanda 7.sezon finali çekilmiş ve yaz tatiline girmiş durumda dizi. Klasik CBS dizileri gibi eylül ayında yayına dönmesi bekleniyor. Ancak bu sefer bir sorun var o da Charlie Harper karakterini oynayan Charlie Sheen'in artık dizideki zamanınn dolduğunu düşünmes ve maddi anlaşmazlıklardan dolayı diziye veda edeceği yönünde görüşler var ama yinede büyük ihtimalle anlaşacakları yönünde dedikodular artmaya başladı.

Şuanda tek dileiğimi Chalie ile yola devam etmek tabii ki o olmazsa pek bi tadı olacağını zannetmiyorum dizinin.

Hâlâ izlemeyenler varsa ilk fırsatta izlemeleri gerekiyor. Friends'ten sonra yeni bir heyecandır Two And A Half Men...

Yorumlar

ElifLisa dedi ki…
Jake buyumeye basladiktan sonra eski havasini kaybetti gibi.He seviyor muyum evet her haliyle seviyorum TAAHM ni.Yeter ki Charlie olsun.

Ayriyetten dizide bayildigim diger bir nokta Bertha nin "Ovv Krept" nidalari.

Her seye ragmen TAAHM asla bir Friends efsanesi gibi olmayacaktir. Onun efsaneligi tamamen kendi gercekliginde :)
Kamil Akar dedi ki…
Kesinlikle bir Friends diyemem ama şuana kadar ona yaklaşabilen tek yapım. ha İt Crowd diyeceksin evet çok çok komik ama çok kısa olduğundan uzun vadeli olsa ne olacağını kestiremiyoruz. o yüzden şuan en yakın Taahm :))
ElifLisa dedi ki…
Hala IT Crowd da israrciyim ben.Bir Friends olamaz belki ama benim kalbimde Friendside,Married with Children i da,Sienfield i da sollayip 1.siraya oturmustur.

"Vista."
"We must going to die!" :)
Kamil Akar dedi ki…
Yapma bunu yapma bunu. 24 bölümden böyle konuşma Friends, Sienfield 1 sezonu 24 bölüm bu dizler uzuuun yıllar ayynı çizgide gitmiş diziler. The İt için çok erken çok.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm