FlashForward' tan Şok Haber



GÜNCELLEME: Dizi hakkında bugün onlarca dedikodu yayılmış ve iptal olduğu haber yapılmıştır. Ancak şöyle bir sorunda varki, resmi açıklama gelmeden bu haberlere inanmamak gerek.
Hadi iptal oldu diyelim bu Flashforward'ın sonu anlamına gelmiyor. Çünkü FlashForward tüm dünyada Lost'tan sonra en çok izlenen dizi. Tabii bu ABD kanalları için hiç önemli değil onlar kendi reytinglerine bakar ancak Flashforward o kadar iddialı girdiki piyasaya beklenti çok yükseldi ve belkide ilk bölümlerde bu beklenti karşılandı.
Sonrasında ise ABC'nin stratejik hataları koskoca diziyi mahvetti. Verilen aylarca süren arada çok izlenen Fringe gibi diziler sezon premieri yaptı, FF hafızlarda unutuldu gitti. Ardıdan tekrar döndüğünde perşembe gününde dev yapımların arasına konarak yine bir stratejik hata yapıldı ve reyting alması beklendi. Belki de bu hamle FlashForward'a ne kadar güvenildiğinin bir göstergesi.
V gibi konu gidişatı ağır ve eski yapımın kopyası bir diziyi salı Lost'un ardına reklamsız koyup FF gibi diziyi devlerin arasına atarak bir kumar oynayan ABC şimdi bunun sonucunu çekiyor.
Ben yine dizinin iptal olacağını düşünmesemde resmi bir açıklama beklemekteyiz şu anda, bu tamamen bir stratejik hatadır bu hatadan dönülürse dizi kurtulur diyorum.
İşin birde HBO tarafı var dizi yapımcıları arasında yer alan dev isim HBO kanalı eğer dizi iptal olursa HBO desteğiyle yayına devam edeceği en büyük görüşler arasında.



Flash Forward Tam Gaz Yola Devam
Aslında Flashforward için uzun bir analiz yazısı düşünüyordum ama az önce aldığım haberi hemen paylaşmak istedim.

Dizinin bitmesi konuşulan şu günlerde senaristlerin tam aksi bir görüş taşıdığı öğrenildi. Diziyi değil 2.sezonda bitirmek aksine 4-5 sezon arası süreceği planlanmış.
1999 yılında kitabı mevcut olan dizinin şuanda izlediğimiz konudan çok farkılı konulara sahip olduğu ve aklımıza getiremeyeceğimiz yerlere gideceği söyleniyor. Ayrıca dizinin amacı sezonu kurtarmak değil Lost gibi bir efsane yaratmak olduğu anlaşıldı.


Bu kadar görüşün üzerine az önce forumlarda dolaşırken yine görüşlerine önem verdiğim bir kişiden de aldığım yorum doğrultusunda artık kesin gözüyle baktım ve aldığım duyumu haber yapmaya karar verdim artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki dizi kesinlikle ilk sezon sonunda bitmeyecek. Hatta G-G'nin yazısını aynen yazıyorum;

Flashforward'ın konusu, henüz tahmin bile edemeyeceğimiz, çok daha büyük bir olayı kapsıyor. Düşünün ki, ''adaya düşen uçak'' gibi basit bir konudan, Lost gibi efsane çıktı. Önceden iyi planlanmış bir kurgu varsa, nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Flashforward yapımcılarının da kafasında, oyuncuların bile bilmediği çok büyük bir kurgu var. Ve her şey sır gibi saklanıyor >>G-G<<

Yorumlar

Adsız dedi ki…
iste buna cok cok sevindim sabah sabah süper haber

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm