Takiye: Allah’ın Yolunda !!!

Bugün vizyonda ne olduğuna bakmadan sinema salonunun önünde almıştığım soluğu. Vizyondaki filmleri incelerken izlemeye değecek bir film bulamadım, taaki Takiye'yi görünceye kadar. Takiye isimli filmin ismini hiç duymamıştım zaten vizyonada dün girmiş(bu salonda). Oyuncuları ve adıda beni filme çekti ve izlemek istedim, özellikle arkadaşımın baskısıda buna neden oldu denebilir.
Film Türk-Alman yapımı bir film, ilk dakikalardan itibaren islam teması üzerine kuruludur. Film Almanyada yaşana bir türk ailesinin dramını konu alsada, aslen avrupada kurulan ve yatırımcılarına %30 kâr sözü veren bir şirketin yaptıklarını konu almaktadır.
Ailemizin küçük oğlu Metin bu şirkete çok güvenip kendi paraları ve yakın çevresinden ikna ettiği kişilerin parasını bu firmaya yatırır. Ancak umduğu olmaz ve firma bir gecede avrupadaki tüm ofislerini kapatıp sırra kadem basar.
Bunun ardından Metin paraları kurtarmak için hiç ummadığı büyüklükte bir olayın içine girer ve umulmadık olaylar başına gelir. 


Kısaca filmin konusu budur ancak film öyle yavaş ilerlediki adeta bitir artı diye yalvardığımı hatırlıyorum. Film konusunda kendimi tecrübeli veya bilirkişi olarak asla ve asla görmüyorum ancak bu filme para verilip gidilmez. Tabiiki renkler ve zevkler tartışılmaz ancak filmin kurgusu, ilerleyişi ve konuyu bağlama şekli (daha doğrusu bağlayamama) bakımından tam bir fiyasko.
Tek artı yönü Metin karaketerini canlandıran Erkan Emre'nin oyunculuğu. Gerçekten oyunculuk dersi vermiş Erkan Emre.
Filmin sonunda gelirsek, ortaya çıkarmak için film boyunca uğraştığı sorularun hiç birini cevaplamadan ortada bırakmıştır. Herkes cevapları ve olayın çözülmesini beklerken pembe bulutlardan bir son hazırlanmış.


Ayrıcaaa son olarak değinmeden geçemeyeceğim bir hususta ses hususu: Film başladığı andan itibaren kulak tırmalayan bir ses sorunu var, Alman-Türk yapımı olduğundan bazı oyunculara dublaj yapılmış bazı oyunculara yapılmamış Almanca konuşuyorlar ama bizim Türkçe konuşanlarında Almanca konuşması gereken yerler olduğu için oralar dublajlanmadığı için iğrenç bir ses karmaşası çıkmış ortaya. 


Genel olarak tam bir fiyaskoydu benim gözümde ve evde bile vakit ayırıp oturup izlemeye değmeyecek bir yapım üstüne birde para verip izlemek insana koyuyor benden söylemesi :)

Yorumlar

SirEvo dedi ki…
Takva'yı izle, bunları geç. :D
Kamil Akar dedi ki…
Takva'yı izledim ya. Bir haylide oldu izleyeli. Beğenmiştim :) Bundanda öyle birşey ummuştum ama olmadı.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lost karakterleri ve aralarındaki bağlantılar

"V" Yeni Sezon Başlıyor. // Nam-ı Diğer: Visitors (Ziyaretçiler)

Lost the new man in charge // 12 Dakikalık Özel Bölüm